November 9, 2016

Miracle.

Assalamualaikum dunia.

Alhamdulillah dengan kurniaanNya. Thank you Allah. Walau perasaan bercampur baur, dengan izinNya berjaya juga membawa my miracle melihat dunia yang fana ini.

Welcome to the world Iman. Harini genap 21hari usia beliau. Sometimes rindu jugak waktu pregnant dulu. Sebab time tu nak makan apa je terus dapat. Sekarang.. Krik krik krik je la..

Hmm tak sempat nak bercerita panjang. Iman dah merengek. :o

Kbye.

P.s: waktu paling mencabar sebenarnya confinement period ni.. Semoga jadi lebih kuat! :)

September 26, 2016

Pengalaman.

Mungkin sakit.
Mungkin pedih.
Mungkin seronok.
Mungkin mendebarkan.
Mungkin bersahaja.
Ok.
Banyak kemungkinan.
Hadap saja.
Inikan pengalaman.
Positifkan harimu Yuyu.

"Dear miracle,
Let's sleep!
You know I love you more.
Good night Mr. Adorable! XX"

Assalamualaikum.

June 25, 2016

Fobia.

Lipas.

Tolong jangan dekat.

Pergi jauh jauh.

Terima kasih.


P/s: insomnia. Why?

June 16, 2015

._.Ramadhan is coming!._.

AsSalam.

Alhamdulillah akan dipertemukan dengan Ramadhan kali ni Inshaallah.

Ahlan Wasahlan wahai bulan yang mulia!

Excited betul setiap kali menjelang Ramadhan.

Harapannya dapat memperbanyakkan lagi amal ibadat dan perangai syaiton tu lenyap lah. -_-")

Jaga hati jaga lidah dan jaga diri semua.

Selamat menjalani ibadah puasa!

Maaf zahir batin semua orang.

p.s:mahal betul harga buah kurma sekarang.hmm eh lupa segala benda pon dah naik harga kot.

November 1, 2014

._.who to talk?._.

Hi Hi!

Finally baru boleh buka blog ni. lol

Lupa email dan password.

Aisehhh adakah ini tanda penuaan? oh tidak!

Ehem lupa nak bagi salam.

Assalamualaikum wbt.

Dah lama tak bermonolog sendirian hahaha.

Baru lepas tengok cerita Campus Confidential untuk kali ke berapa entah.

Watak Bolin Chen dalam ni mmg lain drpd yg lain hahaha sedut image di sini

Ivy Chen & Bolin Chen dalam filem BBS Silent Code..gambar ambil di sini





























Comel sangat Ivy Chen dan pasangan dia Bolin Chen. Aishhh.

Walaupun cerita tu agak mengarut tapi jalan cerita dia not bad lah.

Again saya jadi reviewer filem/drama bebas. Hahahaha.

Okay ah pi tidoq pi tidoq!

p/s : hei jangan lupa pakai socks and gloves. sejuk kot!chuuuu u.u") Mornight!

June 8, 2014

._.Ini Bukan Post Berbayar._.

Salam.

"Wear the best shoes you can, because those shoes will take you to great places" - HYD

Haa pernah dengar Jelly Bunny?

Tak tahu kenapa boleh jatuh cinta dengan JB.. 

Hahahaha

Mungkin sebab warna dia..bau dia.. and most of all harga dia yang berpatutan..

^,^

Harapnya dapat kasut JB untuk raya sepasang..lalalalala

Ni lah toko nya..comel kan? Gambar saya ambik dekat Fb JB,,
Ini antara koleksi 2014..juga ambil di Fb JB..
Di samping memiliki bau candy..kasut ini juga boleh didapati dalam pelbagai warna yang menarik! Grab them all! Hahahaha


p.s : hey you, walk a mile in my shoes! :)

._.flowers._.

Assalamualaikum.

Baru dapat bernafas dengan tenang. Allahu.

Cuti sekolah sinonim dengan kenduri-kendara. Kan?

Time tu lah nak bertunang. Time tu jugak nak bernikah. Hehe.

Nah belanja sejambak bunga satu! ^^,

Credit dekat my cousin tolong gubah di hujung hujung waktu..hahaha
p.s : barakallah.

April 21, 2014

._.my love from the star._.

salam..

tajuk post kemain lagi yee..

and yes..itu adalah tajuk korean drama..

mengisahkan tentang se(penjodoh bilangan yang sesuai) alien bernama Do Min Joon yang 'sesat' dekat bumi

dari zaman Joseon lagi..lama tak lama yee alien ni hidup..

tapi cerita dia ni sekitar tahun 2014 lah..zaman Joseon tu flashback punya scene..

Do Min Joon secara tak sengaja jatuh hati dengan superstar Hallyu, Cheon Song Yi..

banyak permainan hati dan perasaan jugak lah bila menonton drama ni..

kejap-kejap sedih sampai keluar air mata macho..5 saat lepas tu gelak melalak terbeliak..

fuh..yang pasti pelakon pelakon mantap..kacak dan gorgeous pulak tu..hahahaha (lantak ah kalau depa pelastik sekalipun kah!)

bawah ni watak-watak utama..sebelum ni mereka pernah bergandingan dalam filem The Thieves..

ambik sini

dah lama tak layan drama korea ni..hahaha

yang pasti cerita ni tak menghampakan..hiks!

~~(^o^)~~ 

okbai!





p.s: dah kenapa review drama korea pulak ni..buang tebiat?


January 10, 2014

._.cari apa?._.

Q : what are you looking for?

A : I'm looking for can't-live-without-eachother love.

:)

p.s : amboi kemain. hahaha maaf encik. *sengih*

December 27, 2013

._.Hello Homosapiens!._.

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Eh eh ada orang tegur kita kenapa dah lama tak update.

Gitu.

Kita ada silent reader rupanya.

Kenapa tak update ya? Sebab busy. *cliche sangat jawapan tu kan*

Sebenarnya mood blogging ni dah lama pupus.

Serious.

Bukan sebab takde cerita nak update.

Banyak.

Dalam kepala ni dah macam telenovela.

Tapi sebab malas.

Ya malas.

Malas nk turn into words.

I need a ghostwriter maybe. *macam nak buat novel pulak kan?*

I is poyo. Kah!

Oklah selamat malam Jumaat.

Maaf semua orang.

Wassalam.

P.s : cukup benci dengan gamers yang pakai cheat. Penipu.