September 26, 2016

Pengalaman.

Mungkin sakit.
Mungkin pedih.
Mungkin seronok.
Mungkin mendebarkan.
Mungkin bersahaja.
Ok.
Banyak kemungkinan.
Hadap saja.
Inikan pengalaman.
Positifkan harimu Yuyu.

"Dear miracle,
Let's sleep!
You know I love you more.
Good night Mr. Adorable! XX"

Assalamualaikum.

June 25, 2016

Fobia.

Lipas.

Tolong jangan dekat.

Pergi jauh jauh.

Terima kasih.


P/s: insomnia. Why?

June 16, 2015

._.Ramadhan is coming!._.

AsSalam.

Alhamdulillah akan dipertemukan dengan Ramadhan kali ni Inshaallah.

Ahlan Wasahlan wahai bulan yang mulia!

Excited betul setiap kali menjelang Ramadhan.

Harapannya dapat memperbanyakkan lagi amal ibadat dan perangai syaiton tu lenyap lah. -_-")

Jaga hati jaga lidah dan jaga diri semua.

Selamat menjalani ibadah puasa!

Maaf zahir batin semua orang.

p.s:mahal betul harga buah kurma sekarang.hmm eh lupa segala benda pon dah naik harga kot.

November 1, 2014

._.who to talk?._.

Hi Hi!

Finally baru boleh buka blog ni. lol

Lupa email dan password.

Aisehhh adakah ini tanda penuaan? oh tidak!

Ehem lupa nak bagi salam.

Assalamualaikum wbt.

Dah lama tak bermonolog sendirian hahaha.

Baru lepas tengok cerita Campus Confidential untuk kali ke berapa entah.

Watak Bolin Chen dalam ni mmg lain drpd yg lain hahaha sedut image di sini

Ivy Chen & Bolin Chen dalam filem BBS Silent Code..gambar ambil di sini





























Comel sangat Ivy Chen dan pasangan dia Bolin Chen. Aishhh.

Walaupun cerita tu agak mengarut tapi jalan cerita dia not bad lah.

Again saya jadi reviewer filem/drama bebas. Hahahaha.

Okay ah pi tidoq pi tidoq!

p/s : hei jangan lupa pakai socks and gloves. sejuk kot!chuuuu u.u") Mornight!

June 8, 2014

._.Ini Bukan Post Berbayar._.

Salam.

"Wear the best shoes you can, because those shoes will take you to great places" - HYD

Haa pernah dengar Jelly Bunny?

Tak tahu kenapa boleh jatuh cinta dengan JB.. 

Hahahaha

Mungkin sebab warna dia..bau dia.. and most of all harga dia yang berpatutan..

^,^

Harapnya dapat kasut JB untuk raya sepasang..lalalalala

Ni lah toko nya..comel kan? Gambar saya ambik dekat Fb JB,,
Ini antara koleksi 2014..juga ambil di Fb JB..
Di samping memiliki bau candy..kasut ini juga boleh didapati dalam pelbagai warna yang menarik! Grab them all! Hahahaha


p.s : hey you, walk a mile in my shoes! :)

._.flowers._.

Assalamualaikum.

Baru dapat bernafas dengan tenang. Allahu.

Cuti sekolah sinonim dengan kenduri-kendara. Kan?

Time tu lah nak bertunang. Time tu jugak nak bernikah. Hehe.

Nah belanja sejambak bunga satu! ^^,

Credit dekat my cousin tolong gubah di hujung hujung waktu..hahaha
p.s : barakallah.

April 21, 2014

._.my love from the star._.

salam..

tajuk post kemain lagi yee..

and yes..itu adalah tajuk korean drama..

mengisahkan tentang se(penjodoh bilangan yang sesuai) alien bernama Do Min Joon yang 'sesat' dekat bumi

dari zaman Joseon lagi..lama tak lama yee alien ni hidup..

tapi cerita dia ni sekitar tahun 2014 lah..zaman Joseon tu flashback punya scene..

Do Min Joon secara tak sengaja jatuh hati dengan superstar Hallyu, Cheon Song Yi..

banyak permainan hati dan perasaan jugak lah bila menonton drama ni..

kejap-kejap sedih sampai keluar air mata macho..5 saat lepas tu gelak melalak terbeliak..

fuh..yang pasti pelakon pelakon mantap..kacak dan gorgeous pulak tu..hahahaha (lantak ah kalau depa pelastik sekalipun kah!)

bawah ni watak-watak utama..sebelum ni mereka pernah bergandingan dalam filem The Thieves..

ambik sini

dah lama tak layan drama korea ni..hahaha

yang pasti cerita ni tak menghampakan..hiks!

~~(^o^)~~ 

okbai!





p.s: dah kenapa review drama korea pulak ni..buang tebiat?


January 10, 2014

._.cari apa?._.

Q : what are you looking for?

A : I'm looking for can't-live-without-eachother love.

:)

p.s : amboi kemain. hahaha maaf encik. *sengih*

December 27, 2013

._.Hello Homosapiens!._.

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Eh eh ada orang tegur kita kenapa dah lama tak update.

Gitu.

Kita ada silent reader rupanya.

Kenapa tak update ya? Sebab busy. *cliche sangat jawapan tu kan*

Sebenarnya mood blogging ni dah lama pupus.

Serious.

Bukan sebab takde cerita nak update.

Banyak.

Dalam kepala ni dah macam telenovela.

Tapi sebab malas.

Ya malas.

Malas nk turn into words.

I need a ghostwriter maybe. *macam nak buat novel pulak kan?*

I is poyo. Kah!

Oklah selamat malam Jumaat.

Maaf semua orang.

Wassalam.

P.s : cukup benci dengan gamers yang pakai cheat. Penipu.



July 1, 2013

._.krabi island._.

salam

Cepat betul masa berlalu..
Last weekend..saya and the geng meneroka Krabi Island..


Haaa ini adalah driver kami(tiada gmbar driver pon..lol)..yang bermasalah..susah nak bkomunikasi dgn org sana act..huhu kami berlima naik van yg utk 10org..cost? 1050baht dari Krabi airport to hotel..hotel kami dekat Ao Nang..Ao Nang kat mana? tanya Prof G..yes! Prof Google..nanti nak balik kami naik van yg sama dgn bayaran 700baht SAHAJA..(tapi bayar 720 / 740 baht sbb time tu balance tak cukup..boleh tak??) kekadang terfikir..kenapa tak bagi minivan sajo..act kalau cerita pasal penipuan diorg ni boleh menaikkan amarah kami..so malas nak cerita..huh!


Aktiviti pertama..elephant trekking..nama gajah ni Noi..hahaha act saya tatau Noi tu nama gajah or nama org yg jaga gajah ni dan yg guide kami..org tu takde dlm gambar sebab kami tolak dia masuk sungai..ye ahhhh...asyik pukul si Noi ni..hahaha tapi kalau nama dia bukan Noi..saya nak namakan dia Johan..or Joe.. Ehemm miss you Joe!


Haaaa jejaka jejaka hensem..hensem ke???wehhh sape snap pic ni??ok next!


Okay..time ni..kami bagi makan dekat Noi..menu adalah banananana..badan saya melentik kan? cubaan mengajak Noi berdansa sebenarnya..hahaha buruk betul.. -_-"




Masa ni..tangan saya masuk dlm belalai dia...yuckssss! nampak tak Noi bahagia dengan kami? senyum je dia..patu dia menangis terharu..serious..saat saat berpisah..mungkin dia nampak kami ni pembela keadilan..hahaha yelaa..asyik kena pukul je..kesian kot..mcm tak boleh cakap elok elok dgn binatang..haa gitu..eh lupa nak bagitau kos elephant trekking ni..kami dapat 500baht satu kepala..kepala manusia ya bukan kepala gajah..duh! (kami berlima naik 2ekor gajah je..)

Tiger Cave Temple..nak sampai sana kena panjat 1237 anak tangga..mula mula tu..memang kami nak naik..tapi..tapi..penat belai gajah plus panas sangat time ni..(tapi sebenarnya lepas tengok temple tu kat puncak gunung tu..kami geleng geleng kepala dah..tamau panjat tamau hahaha) next time maybe!



Ini pintu masuk dia..yeah..welcome~



Setelah penat beriadah..kami dihantar ke hotel oleh en driver kami iaitu Mr Chat.. Ni lah dinding bilik kami..motif tunjuk mural kat dinding? Kami menginap di Ao Nang Miti Resort.. Dekat dengan Ao Nang Beach..


Bilik kami dihubungkan oleh satu pintu rahsia..hahaha gitu...okaylah hotel ni..cuma tilam katil sangat tidak best..keras..sobs3 backpain! T.T and shower dia..racist sangat utk mereka yang kerdil macam saya..setiap kali nak mandi..mesti ada adegan climbing..jumping..haaa mohon jangan imejin...~~


Setelah merajuk dengan driver kami..kami decide untuk membawa diri..berdikari sebenarnya..hehehe kos sewa skuter ni adalah 200baht/day.. kalau sewa dengan hotel 250baht ye muridmurid..yang ni kami sewa depan hotel kami..passport saya menjadi cagaran..and yeay! dapatlah 3skuter comel ni..(saya tak pandai tunggang benda alah ni..sekadar membonceng saja) ^^


Eh...kenapa gambar dekat temple sesat kat sini?..ni cerita pagi tadi...(ciss bloggeroid tak guna..susunan tak betul ni...sorry!) anyway...apa ntah nama benda ni..gong? Mr Chat cakap...jgn ketuk tapi gosok..nanti keluar  lagu..semua org tunjuk bakat..gaya DJ..squeeze squeeze..lol saya jadi pendengar je(ok..sebenarnya tangan saya tak sampai nak sentuh benda tu..puas hati?hmm)..ingatkan boleh dengar at least keluar lagu ronan keating ke..tapi..takde pon..hahaha cubaan semua orang adalah sia sia belaka..


Pancake banana+nutella. Super delicious baq hang! 40baht harganya..


Jalan-jalan nak cari selipar..esoknya kami nak gi 4 islands..saya takde selipar..so nak kena beli satu..walking street ni tak best sangat..tak banyak shop..boring! (tapi berjaya jugaklah membeli selipar pantai berharga 150baht *ka ching*)


Kedai seafood..kat area Ao Nang ni banyak kedai makan halal..(kata mereka)..kami punya tahap keyakinan adalah pada paras tertinggi..hahaha ye la..kalau tak yakin..haram kot nak makan..haaa kedai seafood ni mahal okay..tapi makanan dia sedap! :) gambar makanan tak lengkap malas nak upload..huarghh!


Ao Nang beach..menunggu boat..sepatutnya kami naik long tail boat..haha fefeeling gadis gadis kuat dan kental..tapi agensi tu suruh kami naik speedboat..bayar murah naik speedboat..hebat tak? kos sepatutnya 850baht - 900baht per head utk 4 islands..tapi kami bayar 450baht je kat abg tu..untung betul! :D Phi Phi Island tak gi..ombak besar..tgh monsun ni..(plus mahal sangat 1500baht dan ke atas per head and tak cukup masa)


Haaa...ni lah long tail boat yang dimaksudkan...yang kat belakang tu..yang depan tu short girl..kakakaka


Pulau pertama Phranang Cave..speedboat kami..hahaha..sebenarnya agak spoil jugak la lawatan kami ke empat pulau ni..sebabnya..kami makan ubat seasick yang dibeli di farmasi dekat hotel tu..tataulah ubat seasick or ubat tidur..saya asyik berhalusinasi sepanjang perjalanan..kawan kawan saya yang lain pun..diorg makan satu pil..saya telan dua pil...haaaa mengantuk sangat sangat... =_=


Walaupun mengantuk..sempat memberi posing yang menarik untuk lensa lensa yang sedang merakamkan momen indah ini..hahahaa nice cave dia..structure yang unik! tapi tu lah..berjalan pun mcm zombie sebab mengantuk...ciss!


Chicken Island...rupa ayam belanda kot..tak nampak macam ayam biasa..huarghhh! tapi masa ni saya berhalusinasi..(effect ubat)..saya nampak pulau ni ada rupa ayam panggang...mungkin sebab tengah lapar kot..hahaha kat sini port utk snorkeling..saya? memang tak lah...kang tertidur sambil snorkeling..ohoiiii


Nampak sejenis ikan ni jee...baling makanan terus berebut rebut mereka...kalau saya terjun ni..rasanya saya pun berebut dengan diorg..sebab tengah lapar jugak...haha tapi....mengantuk mengatasi segalanya..tak tahan dah..nak bantal boleh?


Haaa...jangan tertipu..diorg bukan snorkeling tu..diorg sedang tidur...hahaha tidur meniarap? oiit oiit bangun!

Tup Island..pulau terakhir..hahaha saya skip satu pulau..iaitu Poda Island..tade pic langsung..sebab? Panas gila..kami picnic la konon..sejam kena berlegar kat situ..selipar diorg tak bagi...patu nk masuk boat pun diorg tak bagi...kejam betul..so memang kami mencari tempat berteduh...sebab sangat panas nak jalan jalan tanpa selipar...sebenarnya Poda Island tu menarik..okay skip! merujuk gambar rajah di atas..itu adalah Tup Island..sebelum bermain..kami mencari port untuk tidur..bahana 'ubat tidur' yang kami makan betul betul berfungsi dengan baik..sobs3 then..bila rasa cergas sikit...kami bermainlah..ombak kiri kanan..osem! ada sandbridge yang menghubungkan dua pulau..cantik sangat! nak snorkeling tepi pantai pon boleh..ikan ikan kat situ friendly.. :)


Night market.. Ni dekat Krabi town ye adik adik..nak beli souvenir makan makan..kat sinilah.. :)
Okay itu sahaja yang boleh diceritakan..yang lain cerita antara kami sahaja..macam macam terjadi sebenarnya...hahaha apapun..we will come back again..one day..yes! one fine day! ^^

p.s : entry paling panjang kah? lol. kata ganti nama kami tu boleh ditukar kepada kitorang..malas nak taip panjangpanjang..ni pun dah panjang apa..ngaaa :D


posted from Bloggeroid